Rectificatie ledenvergadering

22 mei 2016 19:45

Na overleg met de afdeling voorlichting van de KNVB is gebleken, dat verenigingen het stemrecht van leden tot 18 jaar die gezien hun leeftijd niet bevoegd zijn tot het uitbrengen van een stem, ook kunnen delegeren naar hun ouders, wettelijke verzorgers, etc.

Dat betekent dat ouders/wettelijke verzorgers geen halve stem hebben zoals eerder vermeld, maar hun minderjarige zoon/dochter middels een hele stem mogen vertegenwoordigen. In de regel dient deze vertegenwoordiging te geschieden door een schriftelijke machtiging van het minderjarig spelend lid. Echter, in de praktijk zal het  lastig zijn om bijvoorbeeld een F speler een machtiging te laten uitschrijven. Wilt u als ouder/wettelijke verzorger een stem namens uw zoon/dochter uitbrengen, dan dient u voorafgaand aan de vergadering te kunnen aantonen dat uw zoon/dochter lid is van onze vereniging. Wij vertrouwen er op u met deze informatie meer helderheid te hebben verschaft.