Vernieuwd en volwaardig bestuur bij VV Steenwijk

20 mei 2017 10:30

De ledenvergadering van de VV Steenwijk van afgelopen vrijdag werd een waarlijke “goed-nieuws” show. De bestuurlijke perikelen bij de roodwitters lijken achter de rug te zijn, nu liefst 7 nieuwe leden zijn toegetreden tot het bestuur.

Aangevuld met twee huidige bestuursleden, Koos Hartsuiker en Patricia Muis, betekent het dat VV Steenwijk met een negentallig bestuur volwaardig het nieuwe seizoen in kan.
Tijdens de drukbezochte ledenvergadering werd het toekomstplan gepresenteerd van de stuurgroep Toekomst VV Steenwijk. Deze stuurgroep heeft in de afgelopen maanden via bijeenkomsten input bij leden opgehaald en dit vertaald in een plan onder de noemer “Samen de toekomst in”. Aan ruim 80 leden werd het plan toegelicht dat in totaliteit 25 adviezen kent, die tot doel hebben de club toekomstbestendig te houden en maken.
Veel aandacht in het plan is er voor de waardering van vrijwilligers en het gastheerschap van de club. Concrete acties in het plan betreffen onder meer het opknappen van de keuken, het betrekken van oud-voetballers en senioren bij de jeugdtrainingen en het invoeren van het lidmaatschap van verdienste. De stuurgroep heeft ideeën uitgewerkt om de verenigingsorganisatie goed neer te zetten, zoals een ruim bezet bestuur met heldere taken en coördinatoren aan te stellen die zich bekommeren om de vele vrijwilligers in de club. Ook adviseert de groep nader onderzoek te doen naar de positie van het zaterdagvoetbal voor senioren binnen de club, te bezien of er behoefte is aan Walking Voetbal (voetballen voor ouderen, waarbij sprinten verboden is) en te verkennen wat samenwerking met d’Olde Veste en Steenwijker Boys op zou kunnen leveren.
Zeven leden uit de stuurgroep gaven vrijdag in de ledenvergadering aan het niet alleen bij mooie woorden te willen laten, maar ook in het bestuur plaats te willen nemen om de plannen op te pakken. Wibo Brandsma, Jan van Rosmalen, Gerrit Oosterhuis, André Kas, Klaas Busscher, Arjan Vroklage en Ab Boschman werden met applaus door de leden benoemd als bestuurslid. De onderlinge taakverdeling binnen het nieuwe bestuur is daarbij nog niet bekend, en zal in een later stadium tot besluit komen. Ype van Dijk en Esther van Rheenen namen afscheid als bestuurslid. Laatstgenoemde gaat samen met Angela van Olphen aan de slag als vrijwilligerscoördinator.