Invoering VOG bij VV Steenwijk!

14 mei 2016 14:15

VV Steenwijk vindt het belangrijk dat haar leden in een veilig klimaat kunnen sporten. Bij het vaststellen van het beleidsplan in 2013 is dit als onderdeel opgenomen. De 5 basisvoorwaarden waar VV Steenwijk voor staat zijn Plezier, Degelijkheid, Openheid, Respect en Flair.

Het bestuur van VV Steenwijk neemt het veiligheidsaspect binnen de vereniging zeer serieus. De Commissie Sportiviteit en Respect is daarom een procedure gestart voor de invoering van de Verklaring Omtrent Gedrag, ofwel de VOG. Het invoeren van een VOG binnen de sport geeft meer zekerheid over het verleden van personen en vermindert de kans dat iemand die eerder in de fout is gegaan, een functie binnen de sport kan uitoefenen.

De VOG zal verenigingsbreed worden ingevoerd. Dit betekent, dat zowel bestuursleden, trainers, leiders als vrijwilligers die in aanraking komen met minderjarigen, worden getoetst. Inmiddels is de fase waarbij bestuursleden, trainers en leiders zijn getoetst, bijna afgerond. Er vindt momenteel een inventarisatie plaats van alle vrijwilligers, zodat dit traject op zeer korte termijn kan worden gestart.

Tevens zal binnenkort een vertrouwenspersoon worden aangesteld. Ouders, spelers en potentiële jeugdspelers, kunnen er vanuit gaan dat VV Steenwijk zich ten volle inzet om een zo veilig mogelijke sportomgeving te creëren.