Spelen op kunstgras

14 oktober 2017 13:45

In oktober 2016 is door het bestuur aangegeven dat er geen jeugdwedstrijden op kunstgras worden gespeeld. Aanleiding tot dit besluit was de (landelijke) ongerustheid over het effect van rubbergranulaat op de gezondheid van spelers/speelsters.
Het RIVM heeft in het najaar van 2016 aanvullend onderzoek gedaan naar het effect van het rubbergranulaat op de gezondheid. Uit dit onderzoek is gebleken dat er geen nadelig effect is op de gezondheid van spelers/speelsters. Zowel de Gemeente Steenwijkerland als VV Steenwijk conformeren zich aan de uitkomsten van dit onderzoek. Het besluit van oktober 2016 is dan ook herroepen en jeugdwedstrijden kunnen op kunstgras gespeeld worden.