Sander Jonkers nieuwe technisch jeugdcoördinator vv Steenwijk

9 februari 2018 21:45

Na ruim drie jaar geven Gerrit Greven en Renie Kroon aan het eind van het seizoen het stokje van technisch jeugdcoördinator over aan Sander Jonkers.

Sander is geen onbekende bij vv Steenwijk. De afgelopen jaren heeft Sander vele functies binnen de vereniging vervuld. Van 6 jaar jeugdtrainer, 2 jaar trainer van Steenwijk 2 en op dit moment assistent bij Steenwijk 1. Het bestuur is zeer content met Sander en verwacht dat met de nieuwe aanstelling de door Gerrit en Renie ingezette koers een extra impuls gaat krijgen.

Met als moto ‘train de trainer’ verwacht Sander dat de jeugd op termijn de grote winnaar zal worden waar plezier en voetbal hand in hand gaan. ‘En wat zou nou mooier zijn als uit onze eigen jeugd voldoende kwaliteit komt om in de toekomst Steenwijk 1 te voorzien van mooie prijzen’.

Aankomende periode gaat de commissie Voetbal technische zaken samen met Sander en de trainers het jeugdplan actualiseren en zal de VTON voetbalmethode verder geïmplementeerd worden. Ook zal in het plan aandacht zijn voor het sociale, pedagogische deel binnen de vereniging.

‘Kortom, veel werk aan de winkel!’ Maar ik heb er veel zin in om deze nieuwe uitdaging aan te pakken, aldus Sander. ‘Het is een gezellige club waar mede met het nieuwe bestuur betrokkenheid, binding en gezelligheid weer duidelijk op de agenda staat’.