OPROEP voor cursus spelbegeleider/pupillenscheidsrechter

18 februari 2018 16:15

Je bent 12 jaar of ouder en het leiden van pupillenwedstrijden lijkt je gaaf? Dan is dit de opleiding die je kunt gaan volgen. Het streven is dat scheidsrechters permanent werken aan hun persoonlijke en collectieve ontwikkeling.

Het fluiten van pupillenwedstrijden is voor spelbegeleiders/scheidsrechters vaak de eerste kennismaking met deze rol. De KNVB organiseert samen met Olde Veste en vv Steenwijk hiervoor de opleiding. Deze bestaat uit twee bijeenkomsten, die drie weken uit elkaar worden gepland. In de tussenliggende weekenden kunnen stagewedstrijden worden geleid, waarbij jullie fluiten en elkaar feedback geven. Door middel van een bijbehorende app op je telefoon of tablet ontvangen jullie om de vier dagen korte spelregelquizjes waarmee je de kennis kunt toetsen en aanscherpen. Aan de cursus zijn geen kosten verbonden. Wanneer de cursus begint is helaas nog niet bekend.

App ‘Het nieuwe fluiten’

De cursus spelbegeleider/pupillenscheidsrechter is opgezet volgens het ‘blended-learning’ principe, waarbij klassikaal leren, praktijkervaring en e-learning elkaar versterken. Via de app 'Het Nieuwe Fluiten' hebben de cursisten toegang tot alle spelregels, ontvangen zij quizvragen en kunnen ze elkaar feedback geven. De docent heeft daardoor goed inzicht in het niveau en de progressie van cursisten en kan ‘op maat’ de cursusavonden invullen.

Voor meer informatie zie: https://www.knvb.nl/assist/assist-scheidsrechters/opleidingen/spelbegeleider/pupillenscheidsrechter

Aanmelden kan tot uiterlijk zaterdag 24 februari a.s. bij [email protected]