Terugblik op een fantastisch voetbalweekend! Nldoet en de derby. - VV Steenwijk

Terugblik op een fantastisch voetbalweekend! Nldoet en de derby.

Terugblik op een fantastisch voetbalweekend! Nldoet en de derby.

12 maart 2018 14:00


NLdoet en Derbydag 10 maart 2018.

10 maart 2018 staat met rode stift omlijnt in de agenda van vv Steenwijk. Het eerste elftal zal deze zaterdag om 16:00 uur aftrappen in de derby tegen Steenwijkerwold. En aangezien de weergoden ons gunstig gezind zijn kunnen we op een flinke publieke belangstelling rekenen.
Alles op ons sportpark dient er daarom weer spik en span uit te zien na een lange winterslaap.
Al vroeg in de ochtend begroeten we een 35-tal vrijwilligers die ons gaan helpen met allerlei klussen. Het zware materieel, gereedschap en mankracht is in gereedheid gebracht om te ondersteunen bij het rollen van de velden, schoffelen van veldomheining, straatwerk, repareren van hang- en sluitwerk, het updaten van de reclameborden enz, enz. In groepen is er flink gewerkt en iets na het middaguur kunnen we concluderen dat het ons met vele handen gelukt is: de fitness ruimte heeft een ware metamorfose ondergaan en we hebben circa 3 kuub mos geschoffeld. De klussers mogen daarom genieten van een welverdiend broodje en een overheerlijk soepje. Vlot hierna beginnen al de voorbereidingen voor de derby vv Steenwijk - sv Steenwijkerwold. Bij de entree van ons sportpark is het vroeg druk. De jeugdleden staan te popelen om de programmaboekjes te slijten aan het massaal uitgerukte publiek en in de bestuurskamer is het gezellig druk met genodigde sponsoren en bestuurslieden van beide clubs. Ook de pers is massaal op deze wedstrijd afgekomen. De Stentor, de Opregte Steenwijker Courant en de SLOS zijn al vroeg aanwezig om maar niets te hoeven missen van de wedstrijd. Voor de aftrap brengt mascotte ROWI de stemming er nog even in bij het publiek. Over de wedstrijd zelf kunnen we kort zijn. Steenwijk bestrijdt Steenwijkerwold met een flinke portie inzet en heeft in Davy Kuurman het goudhaantje die de bal 2 maal achter de doelman van Steenwijkerwold weet te werken. Op de uiteindelijke 3-0 overwinning valt niets af te dingen.
Na afloop is het een drukte van jewelste in de kantine. Volkszanger Martin van Waveren en onze huis DJ zorgen voor een super gezellige stemming waar tot in de late uurtjes wordt door gefeest.

Het bestuur van vv Steenwijk wil iedereen bedanken voor zijn of haar inzet op deze prachtige dag. Zonder jullie hulp was dit niet mogelijk geweest. De vrijwilligers hebben als een goed draaiend team gewerkt. Van schoffelaar tot barmedewerker en van kaartjesverkoper tot hamburgerbakker. En dat de brigade van Peter Pot hieraan een vervolg heeft kunnen geven. Het kan niet anders dan dat het elftal het voorbeeld van de vrijwilligers heeft gevolgd. Vol gas geven en met z’n allen werken aan het doel, dat zal leiden tot een goed resultaat.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!