Samenwerking meidenvoetbal in Steenwijk van start! - VV Steenwijk

Samenwerking meidenvoetbal in Steenwijk van start!

Samenwerking meidenvoetbal in Steenwijk van start!

14 juni 2019 9:45


Sinds jaar en dag kent Steenwijk 2 voetbalverenigingen voor zowel jeugd als volwassenen: Olde Veste en VV Steenwijk. Elk met hun eigen karakter en er heerst een gezonde strijd tussen de verenigingen.

Waarom dan een samenwerking voor meidenvoetbal?
Ondanks dat de Oranje Leeuwinnen uitstekend voetbalspel leveren, zien we het aantal meidenleden nauwelijks stijgen. Dat maakt het voor beide verenigingen lastig om voetbal in meidenteams te blijven aanbieden. De ledenaantallen laten duidelijk zien dat dit alleen kan als we de samenwerking met elkaar opzoeken.
Als eerste hebben de besturen toen gesproken met buurverenigingen die het meidenvoetbal succesvol samengevoegd hebben om van hen te leren. Daarna is er gekeken of er draagvlak was voor de samenwerking onder de trainers en leiders van de meidenteams. Toen dit draagvlak unaniem aanwezig bleek, is een werkgroep gestart om de samenwerking meer vorm te geven, waarna de meiden en ouders van beide verenigingen zijn uitgenodigd voor een bijeenkomst over de samenwerking.

Wat vinden de meiden ervan?
In een enquête is gevraagd naar de mening van de meiden over de samenwerking. Uit de resultaten komt naar voren dat zij het belang van de samenwerking begrijpen. Ze zien ook nadelen, want de meeste meiden spelen al geruime tijd in een team en zij vinden het jammer als het team gesplitst wordt. Daarom zullen de teams gedurende het winterseizoen nog in de oude vorm blijven bestaan en wordt er waar nodig geleend van elkaar. Wel wordt er gezamenlijk getraind en organiseren we teambuildingsactiviteiten om elkaar beter te leren kennen. Na de winterstop spelen we in gemengde teams de zomercompetitie.

Gelukkig zien de meiden ook voordelen, want er zijn nu in ieder geval voldoende spelers om lekker te kunnen voetballen. En tevens hebben we mooie tips gekregen van de meiden om de nadelen te verzachten. Omdat het uiteindelijk om voetbalplezier gaat, zullen we de meiden zoveel mogelijk betrekken bij de vervolgstappen. Als eerste is een aantal meiden gevraagd mee te denken over een gezamenlijk tenue. En later in het seizoen zullen meer meiden gevraagd worden mee te denken over bijvoorbeeld activiteiten en social media.

Wij gaan voor een mooie samenwerking en het behoud van het meidenvoetbal in Steenwijk. Hiervoor hebben wij elkaar nodig!

Het bestuur van ‘d Olde Veste en vv Steenwijk


samenwerking meidenvoetbal


Op de foto:

Atze de Boer, Gerrit van der Veer, Esther van Dongen, Madelon de Boer, Alette van Doorn en Yannick Wagteveld

Wel in de werkgroep, maar niet op de foto:

Inge Wierda, Ilja Splinter, Manon Palm en Carmen Molenkamp
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!