Ook in het nieuwe seizoen weer een Old Stars Walking Football competitie - VV Steenwijk

Ook in het nieuwe seizoen weer een Old Stars Walking Football competitie

Ook in het nieuwe seizoen weer een Old Stars Walking Football competitie

25 juni 2022 14:15


In het afgelopen seizoen hebben de Old Stars van Vitesse’63, FC Meppel, HZVV en Steenwijk een competitie met elkaar gespeeld. De teams speelden 12 wedstrijden verdeeld over 4 spelmiddagen bij de deelnemende clubs. De leiding van de middag was in handen van bij de KNVB opgeleide spelbegeleiders.

Het was een experiment. Eens kijken of de kernwaarden van Walking Football overeind blijven wanneer je met elkaar een heuse competitie speelt. Wanneer je een ranglijst maakt, punten gaat winnen of verliezen en wanneer er een doelsaldo op papier staat.
De conclusie was heel positief. Het verdringt absoluut niet de kernwaarden van het Walking Football (plezier staat voorop, meedoen is belangrijker dan winnen, stimuleren van sociale contacten en een gezellige derde helft). Integendeel. De deelnemende clubs waren van mening dat een competitie, naast de toernooien, op deze wijze toegevoegde waarde heeft. Het maakt een deel van de potentiële deelnemers die wat meer naar voetbal en wat minder naar de recreatieve aspecten neigen nieuwsgierig naar het spel.
Om die reden is besloten om ook in het seizoen 2022-2023 weer een competitie te spelen. De wens was wel om wat meer teams te vinden die deel wilden nemen. Dat bleek gelukkig geen al te groot probleem. Een aantal clubs had al tijdens de vorige editie aangegeven mee te willen doen indien er een vervolg zou komen.
De volgende clubs zullen het volgend seizoen dan ook meedraaien in de competitie:
1. Sc Dedemsvaart
2. HZVV
3. IJVV
4. FC Meppel
5. Sport Vereent
6. Steenwijk
7. Vitesse’63
8. Vv Zuidwolde
Voorwaar een mooi deelnemersveld en de vertegenwoordigers van de teams waren op 23 juni 2022 bij FC Meppel te gast om de laatste details van de competitie met elkaar te bespreken.
De voorkeur heeft om de competitie niet over een lange periode uit te strijken dus wordt de competitie gespeeld verdeeld over 5 speelmiddagen. Op elke middag zullen de teams drie wedstrijden van 20 minuten spelen. De wedstrijden zijn van 14.00 tot 16.00 uur met vooraf een inloop vanaf 13.00 uur en uiteraard een derde helft.
Tijdens deze competitie wordt tweemaal tegen elkaar gespeeld zodat het totaal aantal wedstrijden per team 14 bedraagt.
Uiteraard wordt gespeeld volgens de officiële speregels van het Walking Football en zullen officiële spelbegeleiders de wedstrijden leiden.
Op de volgende dagen zal gespeeld worden op de genoemde locaties:
25 oktober 2022: vv Steenwijk
15 november 2022: FC Meppel
8 december 2022: HZVV Hoogeveen
2 maart 2023: vv Zuidwolde
24 maart 2023: Sport Vereent Oldeberkoop
Wij zijn blij dat een aantal mooie verenigingen de handschoen op willen pakken en zien uit naar de competitie. We zullen jullie uiteraard tegen de tijd via vooraankondigingen en verslagen op de hoogte houden van de verdere voortgang.
Jos Kok

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!