van de voorzitter

Seizoen van de waarheid, heb ik iets gemist zult u zeggen. Nee hoor het komende seizoen zal niet anders zijn dan we gewend zijn, hoewel we hebben als voetbalvereniging wel flinke stappen gemaakt en die moeten wel een gevolg krijgen.

Rookbeleid
In december hebben we met elkaar een rookbeleid afgesproken en na enige maanden elkaar laten wennen aan dit besluit is het deze maand ingegaan. Zoals u kunt lezen op het mooie bord bij de ingang mag er door de week en op zaterdag tijdens de jeugdactiviteiten nog enkel gerookt worden op de gemarkeerde plaats op de tribune en in het bushokje naast de tribune. Ik wil jullie vragen zich hier aan te houden en elkaar er op aan te spreken als het niet gebeurd.  We hebben afgesproken dat de zondag hier niet onder valt maar het zou natuurlijk mooi zijn als we op deze dag ook gewoon gebruik zouden maken van de twee aangewezen plaatsen.

Vrijwilligers
Een andere, noodgedwongen, stap is het vrijwilligersbeleid. Hier zijn de meningen nogal verdeeld over en dan met name over de € 75 “boete”. Het uitgangspunt is echter helemaal niet een bedrag, hoe laag of hoog ook. VV Steenwijk is van en voor allle leden en komen we er niet onder uit dat iedereen hier zijn steentje aan bijdraagt. Als we bij voorbeeld onze wedstrijden willen spelen op een veld met lijnen moeten we wel zorgen dat we deze lijnen aanbrengen en als we deze wedstrijden graag spelen o.l.v. een scheidsrechter dan moeten we daar met elkaar wel voor zorgen. En zeg nu zelf wat is nu 12 uur over een heel seizoen. Of het nu aan het vrijwilligersbeleid ligt, de klusdag op 1 september was een groot success met een hele grote deelname. Natuurlijk zijn we er nog niet maar we kunnen met zijn allen wel constateren dat ons complex er puik bij ligt. Dank aan allen die daar zijn/haar steentje aan bijgedragen heeft.

Verbouwing keuken
Inmiddels is gestart met de verbouwing van de keuken en gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. De keuken zal een ware metamefose ondergaan. Natuurlijk zal deze verbouwing overlast met zich meegeven en zal hij enige weken niet gebruikt kunnen worden. Ook zijn hier nog handjes nodig, dus schroom niet je aan te melden.

Na enige weken van verplichte rust rolt de bal weer en hij rolt echt, dat hebben we tijden niet kunnen zeggen over onze velden. De trainingen zijn weer begonnen, de eerste bekerwedstrijden zijn al weer gespeeld  en de afgelopen weken hebben er druk bezochte ouderavonden plaats gevonden. Op naar de start van de competitie !

Laten we als leden er een gezellig en sportief seizoen van maken en mogen er vele kampioenschappen gevierd worden.

Jan van Rosmalen