EEN GLAS HALF LEEG OF HALF VOL

Nieuwjaarspeech Jan van Rosmalen (verkort)

EEN GLAS HALF LEEG OF HALF VOL.

Je hebt mensen bij wie het glas half leeg is. De pessimisten in het leven. Een gelijkspel staat voor 2 verloren punten. En een oliebol voor vet, calorieën en cholesterol. Bij de optimisten is een glas half vol. Een gelijkspel is toch maar mooi een punt erbij. En die oliebol staat voor gezelligheid, huiselijkheid en genieten. Optimisten en pessimisten vind je overal. Iedereen heeft vast zo wel iemand voor ogen als ik dit zo benoem. Ook in onze vereniging en in ons bestuur hebben we ze. Dat mensen verschillend zijn maakt het leven en onze vereniging boeiend. We kunnen van elkaar leren, ieder bekijkt het leven van een andere kant.

We begonnen en eindigden het jaar volop in de schijnwerpers. Eerst rondom het afscheid nemen van de hoofdtrainer, vervolgens toen het schilderij van Jos Vegter over Kees Kist werd onthuld. Een heel bijzondere manier om de vrijwilligersuren in te vullen trouwens. Gaat Jos de volgende uren inzetten om onze vrijwilligerscoördinatoren Esther en Angela te vereeuwigen? Of wordt het onze nieuwe supporter, de vriendin van Don?

Jammerlijk moesten we het jaar in de media eindigen met de schoppende scheidsrechter. Natuurlijk is het niet goed te praten wat hij deed, maar laten we ook naar onszelf kijken. Er staat niet voor niets respect op het roodwitte shirt. Laten we dat ook uitdragen.

Maar terugkijkend is bovenal 2019 echt een mooi jaar voor ons geweest. Zoals:

-          We hebben 111 nieuwe leden binnengekregen. Een waanzinnig aantal! Zelfs deze week nog zijn er weer 3 nieuwe jeugdleden bijgekomen.

-          Bijna iedereen binnen de club heeft vrijwilligersuren gemaakt. Slechts een handvol € 75  brieven behoefte verzonden te worden.

-          We hebben een nieuw erelid erbij: Rob de Jong.

-          De Supportersvereniging heeft een geheel nieuw en zeer actief bestuur. Wat te denken van de  supportersbus naar Grou of Zwarte Jannes. En dat Jeroen niet uit beeld is hebben we ook gemerkt. Hij wist zelfs bestuursleden en oud bestuursleden te verleiden lid te worden.

-          Naast een nieuw  jo19 team hebben we dit jaar met name een uitbreiding in de recreatieteams 7 x7 mogen verwelkomen. Het begon met een dames 30+ team gevolgd door een heren 35+ team en volgende week heeft er al weer een gesprek plaats voor nog een nieuw team.

Iemand bedanken houdt het gevaar in anderen te passeren. Ik wil echter wel specifiek Sandra en Lianne bedanken. Dankzij hun inzet heeft Dagobert zijn exploitatie weer sluitend kunnen maken en dat dat in deze tijd geen sinecure is kunnen we zien aan omliggende verenigingen.

Vlak voor de Kerst is duidelijk geworden dat Henrie Rijke Thuisbegeleiding op maat toestemming heeft ontvangen om vanaf as maandag zijn Dagbesteding in de bovenbouw van ons complex te houden. Ik wil hem en zijn begeleiding dan ook heel veel succes wensen en hoop op een lange samenwerking.

De samenwerking in jeugdteams tussen onze buren en ons is al enkele jaren een feit en de noodzaak zal de komende jaren zeker niet minder zijn, eerder meer. Dit seizoen zijn beide verenigingen een stapje verder gaan en zijn alle meisjes teams als samenwerkingsteams de competitie in gegaan. Het is een zeer groot succes gebleken. Naast het feit dat ze veelvuldig gebruik konden en moesten maken van elkaars speelsters zijn er 3 van de 4 teams kampioen geworden en als de vierde zijn laatste wedstrijd gespeeld had waren er gewoon 4 kampioenen uitgerold.

Tot slot wil ik nog wat zeggen over het verloop van de samenwerking, eigenlijk de fusie met d’Olde Veste. Zoals ik jullie op de laatste ALV verteld heb zou de gemeente voor het eind van het jaar 2019 met een plan komen. Voordat ze met een plan zouden komen wilden ze eerst nog met Steenwijker Boys spreken, een niet onbelangrijke speler. Ook wij en OV wilden dat graag en zijn met hen het gesprek aangegaan. Het zal jullie niet verbazen, maar onze geelzwarte vrienden willen alles bij het huidige houden. Het is de bedoeling eind januari/begin februari weer een ALV te houden, waar we ook met jullie willen bepalen hoe we nu verder willen.

Tja, de fusie. Voor de een is het glas half leeg, bij de ander half vol. We gaan het zien in het nieuwe jaar. Vooralsnog zijn we een prima vereniging die op vele vlakken groeit en bloeit. Laten we die lijn mooi doorzetten in 2020.

Voor nu: volgens mij zijn de glazen gewoon leeg en hebben jullie dorst.

Laten we proosten op proost op een geweldig RoodWit jaar!

Jan van Rosmalen