walking football

Geinteresseerden in Walking Football kunnen iedere woensdag om 9.30 uur komen kennismaken.

Iedere woensdagochtend zijn voornamelijk 60-plussers op onze accommodatie actief met het zogenaamde “Walking Football”.
Er trainen zowel mannen en vrouwen.

“Walking Football” is voetbal zonder te rennen op een speelveld van 21 bij 42 meter, waarbij, na een gezamenlijke warming-up, in een 5-tegen-5 of 6-tegen-6 vorm wedstrijdjes gespeeld worden. Veel regels worden bij die wedstrijdjes niet gehanteerd, een belangrijke regel is wel dat de bal onder heuphoogte moet blijven.

Deze spelvorm verbetert niet de fysieke gesteldheid van de doelgroepers, 60-plussers, maar biedt een ieder daarnaast ook (voetbal)plezier. Heb je interesse, kom dan op woensdagochtend kijken, als je verder geïnformeerd wilt worden of benieuwd bent naar de mogelijkheden, neem dan contact op met ons.

Tijdstip
09.30 uur inloop, 10.00 uur start en afsluiting rond 12.00 uur

Locatie                       v.v. Steenwijk, Middenweg 12 8332 CZ Steenwijk

meer informatie

Hilda Knol (Leidster) : 06-22534198

Sandra Lampe (beweegcoach, sociaal werk de kop) 06-30286771, s.lampe@sociaalwerkdekop.nl

Klaas Busscher (vv Steenwijk) communicatie@vvsteenwijk.nl

uitvinding'

Er trainen zowel mannen en vrouwen.

Klaas Busscher 06-47522087
Hilda Knol 06-22534198

Uitnodiging: kick-off walking football bij v.v. Steenwijk           6 maart 2019.

Beste voetballiefhebber,

Met deze brief nodigen wij u graag uit voor de kick-off bijeenkomst bij v.v. Steenwijk over

walking football. Deze bijeenkomst vindt plaats op woensdag 6 maart en wordt georganiseerd door

v.v. Steenwijk, Sociaal werk de Kop en het Nationaal Ouderenfonds. De ochtend staat in teken van het kennismaken met walking football, speciaal voor geïnteresseerden in de omgeving.

OldStars walking football
OldStars walking football is een variant op het reguliere voetbal, afkomstig uit Engeland. Bij dit speltype mag er alleen gewandeld worden en dus niet gerend. Dit om blessures te voorkomen en 55-plussers de mogelijkheid te bieden mee te kunnen doen. Hierbij wordt 6 tegen 6 gespeeld, zonder keepers. Tevens mogen er geen slidings worden gemaakt en is lichamelijk contact verboden. Hierdoor ligt de nadruk op het positiespel en is het de perfecte variant voor mensen die lang niet hebben gevoetbald of pas op late leeftijd willen beginnen met voetbal. Plezier en sociale contacten staan hierin voorop! Meer informatie over de spelvorm is te vinden op het landelijke platform www.oldstars.nl

De kick-off
Tijdens de kick-0ff willen wij graag met u in gesprek gaan over het opstarten van

Walking Football in Steenwijkerland. Onderwerpen die op interactieve wijze aan bod komen zijn: spelregels, randvoorwaarden voor de organisatie, informatie over het programma en lokale samenwerking in de regio.

Ook is er een praktijkgedeelte met een oefengroep, in de vorm van een demonstratie. Deze staat onder begeleiding van een OldStars trainer-coach. Kortom, een ochtend waar alle aspecten van OldStars walking football voorbij gaan komen. De details van de kick-off:

Datum                        Woensdagochtend 6 maart 2019
Tijdstip                       09.30 uur inloop, 10.00 uur start en afsluiting rond 12.00 uur

Locatie                       v.v. Steenwijk, Middenweg 12 8332 CZ Steenwijk

Aanmelden voor de kick-off kan via Klaas Busscher, naar e-mailadres: communicatie@vvsteenwijk.nl Daarnaast is het mogelijk om vrijblijvend langs te komen. Goede voetbal (sport)schoenen  en sportkleding meenemen is aanbevolen.

Voor verdere vragen kunt u ook contact opnemen met onderstaande contactpersonen.

Met vriendelijke groet en hopelijk tot woensdag 6 maart,

v.v. Steenwijk                                      Klaas Busscher             (0521-524052)

Sociaal werk de Kop                           Sandra Lampe              (06- 30286771)

Nationaal Ouderenfonds                     Koen de Jong               (06-51968367)

=================================================================================================================

Op dinsdag 20 november vindt een try out OldStars walking football plaats bij voetbalvereniging VV STEENWIJK.

Tijdens deze ochtend zal het Walking Football onder de aandacht worden gebracht en daarmee 60-plussers de mogelijkheid worden geboden om op een verantwoorde manier te blijven of te gaan bewegen.

Het programma van de try out:

12.15 uur: Lunch door vv Steenwijk (aangeboden door Busscher Gerechtsdeurwaarders & Incasso)
12.45 uur: Toelichting op het initiatief door vv Steenwijk en trainer Jannes Hofsteenge (HZVV en VITESSE)
13.15 uur: Omkleden
13.30 uur: Introductie op het veld onder leiding van Jannes Hofsteenge
14.30 uur: Afronding op het veld en omkleden
15.00 uur: Afsluiting in de kantine en napraten

Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend kennismaken met de spelvorm en kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar communicatie@vvsteenwijk.nl of onderstaand contactformulier in te vullen.

Walking Football 2019

* = verplicht